A párizsi katakombák (a hivatalos neve franciául l'Ossuaire Municipal) egy 300 km hosszú alagútrendszer Párizs alatt.

9.jpg

Régen kőbánya volt itt, innen bányászták a követ Párizs építéséhez. Később azonban bezárt, majd a 18. század második felében, amikor Párizs rohamosan terjeszkedni kezdett, és a súlyos közegészségügyi veszélyt jelentő régi köztemetőket felszámolták, a halottak csontjait ebbe a kiürült alagútrendszerbe szállították le. Összesen kb. 6 millió ember földi maradványai találhatóak lent. A csontokat sorban rendezték el, közéjük díszítésnek koponyákat helyeztek. Valahol a koponyák sorban helyezkednek el, máshol kereszt vagy szív alakban.

8.jpg

Az alagútrendszer egy része régóta látogatható. Először 1867-ben nyílt meg a kíváncsiskodók előtt, majd 2009 szeptemberében a vandalizmus miatt bezárt. Később, december 19-én újranyílt a közönség előtt.

6.jpg

Létrehozása, felújítása 


A döntés, hogy megszüntesse Les Innocents sürgette a május 30, 1780, amikor a pince falán egy ingatlan szomszédos temetőben átadta helyét súlya alatt a tömegsír mögött. A temető zárva volt a nagyközönség és az összes inter-muros temetkezés határozottan tiltja a végéig ugyanabban az évben, de a probléma, hogy mi köze a tartalmát közötti muros temetők maradtak.

7.jpg

Az enyém konszolidáció még mindig folyamatban abban az évben, és a földalatti körül az oldalon, a 1777 összeomlás kezdődött a projekt már lett egy sor kő és falazat ellenőrzés átjárók, amelyek biztosították a szilárdságát a föld alatt az utcán folyó fölött. A bánya felújítása és temető bezárását mindketten kérdés joghatósága alá tartozó rendőrség prefektusa az idő, rendőrség altábornagy Alexandre Lenoir, és mivel a prefektus már közvetlenül részt vesz a létrehozása bánya felügyeleti szolgálat, ő határozottan mögött egy ötlet mozgó párizsi halott a felújított földalatti átjárók, hogy a már keringő óta 1782. után úgy döntött, hogy további felújítják a "Tombe-Issoire" átjárók a jövőbeli szerepe, mint egy földalatti sírbolt, az ötlet lett törvény végén 1785.

4.jpg

Egy jól egy fallal körülvett ingatlan felett az egyik legfontosabb föld alatti átjárókat ástak, hogy megkapja Les Innocents "előkerült maradványait, és maga az ingatlan átalakult egyfajta múzeum a sírkövek, szobrok és egyéb leletek fedezni a korábbi temetőben. Kezdve egy megnyitó április 7-én ugyanebben az évben, az útvonal a Les ártatlan és a "Clos de la Tombe-Issoire" vált éjszakai felvonulás fekete ruhával borított kocsik hordozó millió párizsi meghalt. Ez két év alatt, hogy ürítse ki a legtöbb párizsi temetők. 

5.jpg

 

Rendezett ossements a párizsi katakombák


A katakombák az első években volt összevissza csont repository, de Louis-Étienne Héricart de Thury vezetője, a Párizsi bánya ellenőrző szolgálat 1810, vállalta, felújítások, amely átalakítja a földalatti barlangok egy látogatható mauzóleum . Amellett, hogy irányítja a rétegek koponyák és combcsontot a látott minták a katakombákban ma, ő használta a temetőben dekoráció tudott találni (korábban tárolt Tombe-Issoire ingatlan, sok eltűnt után 1789 Revolution ), hogy kiegészítse a falakat csontok. Emellett létre volt egy szobát szentelt a kijelző a különböző ásványi anyagok alatt található Párizsban, a másik mutatja a különböző csontváz deformitások során a katakombák "létrehozása és felújítása. Azt is hozzátette, monumentális tabletták és boltíves csapágy feliratok (hogy néhány megtalálható a kérdéses íz), amelyek a figyelmeztetések, leírások vagy "költői light" a természet az osszárium, és a biztonsági esetleges látogatót, befalazták a többi A Paris Left Bank a már kiterjedt földalatti alagút hálózathoz.

3.jpg

Látogatás a katakombák


A katakombák Párizs lett a "kíváncsiság" több kiváltságos párizsiak a saját teremtés, az első ismert látogató megjegyezni, hogy a gróf Artois (a későbbi francia király X. Károly ) 1787-ben, de az első ismert nyilvános látogatásra csak azután kezdődött felújítása a megfelelő csontrakás és a 1814-1815 háborút. Először tette csak néhány évente engedélyével egy engedélyezett Mines ellenőr, akkor gyakran látogatások által vezetett bármely enyém felügyelői, áramlás gyakran gátlástalan látogatók leromlott az osszárium a pontig, ahol az engedély csak szabályt helyreállt a 1830, és a katakombák bezárták teljesen 1833, mert az egyházi ellenzék tegye "szent" emberi csontok nyilvános kijelzőn. Nyissa ki ismét négy látogatás egy év 1850-ben, az állami kereslet indokolja a kormány, hogy a havi látogatások 1867, kéthetente látogatás az első és harmadik szombatján havonta 1874 (extra nyílás a november 1 Toussaint ünnep), és heti látogatások során a 1878, 1889 (a legtöbb látogató mégabban az évben), és az 1900-es Világkiállításra kiállítások.

 13,.jpg

Terve látogatható Catacombes, rajzolta a kormányközi konferencia (Inspection Générale des Carrières) 1858-ban.
A belépés a katakombák van a nyugati pavilon a korábbi Barrière d'Enfer város kapuja. Miután leereszkedünk egy szűk spirál kő lépcsőház 19 méterre a sötétség és a csöndet csak a gurgulázó egy rejtett vízvezeték csatornázás helyi források el a területet, majd áthalad egy hosszú (1,5 km) és a kanyargós folyosón a vakolt kő, látogatók találják magukat, mielőtt a szobor, hogy létezett egy ideig, mielőtt ezt a részét a bányák lett csontrakás, modell Franciaország Port-Mahon erőd által létrehozott egykori Quarry felügyelő. Nem sokkal azután, meg fogják találni magukat, mielőtt a kő portál, az osszárium bejegyzést, a felirat Arrêté! C'est ici l'empire de la Mort ("Elég! Itt rejlik az Empire of Death").

15.jpg

Túl kezdődik a csarnokok és barlangok falai gondosan csontok. Néhány a megállapodások szinte művészi jellegű, mint például a szív alakú körvonal az egyik falon kialakított koponyák ágyazott környező tibiasszal; másik egy kerek szoba, melynek központi pillére is gondosan létrehozott "hordó" csont elrendezése. Útközben egy találná más "emlékek" létrehozott előtti években katakomba felújítások, mint például a forrás-gyűjtése kút megkeresztelkedett "La Samaritaine", mert a később hozzáadott metszetek. Vannak rozsdás kapuk blokkoló részeket, ami más "unvisitable" része a katakombák - sok ilyen van vagy un felújított vagy túl un-hajózható rendszeres túrák.

1.jpg

14.jpg

11.jpg

10.jpg

12.jpg

 

Szerző: Paranormál Csanád  2014.05.11. 12:49 komment

Címkék: rejtély Párizsi katakombák temetkezések

A bejegyzés trackback címe:

https://paranormal-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr416149765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása