A régészet nem tűnik a legizgalmasabb szakmának a világon, de persze megvannak a maga pillanatai. Persze, nem mindennapi ásatáson találnak múmiákat, de alkalmanként előfordul egy- egy igazán izgalmas lelet .Függetlenül attól, hogy az ősi idegenek, hatalmas föld alatti hadseregek, vagy csak hátborzongató holttestet találnak,

Ezek a 25 legintenzívebb régészeti felfedezések az emberiség történelmében

 

25 . A Baba ártalmatlanítása 

 

baba_a.jpg

 

Az hogy a 25 helyén "végzett" azért van mert, hogy az emberek, legalábbis a múltban, nagyon szerették a kannibalizmus, áldozatokat, és a kínzásokat. Ez az eset , nem is olyan régen történt, mivel több régész kutatott a csatornákban a római / bizánci fürdőben Izraelben, amikor rábukkantam valami félelmetesre ... sok közülük baba csontok voltak,  Nem tudni milyen okból, de több száz babát beledobtak , akik itt elhunytak, a régészek nem találtak rá magyarázatot, vagy írásos feljegyzést hogy mért tették.

 24 . A velencei Vámpírok  

 

velencei_vampirok.jpg

 Bár ezekben a napokban a leginkább holtbiztos módszer, hogy megöljön egy vámpírt egy karó a szívben a megoldás, azonban több száz évvel ezelőtt, nem volt elegendő. Engedje meg, hogy bemutassam az ősi alternatív megoldásokat - a tégla a szájon keresztül. Gondoljunk bele. Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy egy vámpír ne szívjon több vért.?  Teletölteni az arcát cementtel , így már nehézkesen tudna . A koponya ami a képen van , reális, itt találták a régészek közvetlenül Velencében egy tömegsírban. 

23. Azték áldozatok

 

aztek_aldoazatok.jpg

 

Bár már évek óta ismert, hogy az aztékoknak számos véres áldozati fesztiváljaik voltak, 2004-ben egy szörnyű felfedezés került napvilágra a mai Mexikóvárosban. Számos lefejezett és megcsonkított testű  ember és állatokat egyaránt találtak, némi fényt derít arra, hogy milyen szörnyű rituálék voltak.

22. Terra Cotta hadsereg

 

terra_cotta.jpg

 

Bár lehet, hogy nem annyira intenzív, mint amennyire az elmúlt néhány felfedezések, ezt a hatalmas terrakotta hadsereget, érdekes  hogy együtt temették el Qin Shi Huang, az első kínai császár, minden bizonnyal saját jogán. Úgy látszik, a cél az volt, hogy a katonák, hogy megvédje a császár a túlvilágon. 

A múmia című film harmadik része is erről szol , erről a hadseregről ,persze megfilmesítve kicsit másabb . 

21 . A sikító múmiák

 

mumiak.png

Ellentétben a modern temetkezésekkel, egyiptomiak nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy ha nem hevedert használnak , akkor  a száj nyitva marad egy állandó sikolyt kifejezve. Bár a legtöbb múmia mutatja ezt a fajta profilt, ettől lényegében rémisztöbb külsőt kap. Hébe-hóba a régészek felfedezni múmiákat, sokszor úgy tűnik, hogy valóban volt üvöltözés haláluk miatt , valamiféle rituális kínzás miatt . Az egyik fenti nevet Ismeretlen Man E és találta meg Gaston Masparo 1886. ban

20. Az első leprás

 

lepras.jpg

 

Más néven Hansen-kór, lepra nem fertőző, de az áldozatok gyakran élt a társadalom peremén extrém torzulások voltak fellelhetőek rajtuk. Mivel hindu hagyományok nem engedték a  hamvasztást, gyakran emlegetik, hogy itt találták az első leprást, a város határain kívül . 

19. Ősi kémiai háború

 

kemiai_haboru.png

 

 

1933-ban régész Robert du Mesnil Buisson romjai alatt egy ókori római / perzsa harcmezőn, amikor ráakadt az  ostrom alagutakra,amiket a városok alatt ástak. Az alagutakban megtalált  19 római katonát, akik látszólag meghaltak, miközben megpróbáltak kétségbeesetten menekülni valamitől, és az egyiknek egy perzsa katona szorongatta a mellét.

 A Rómaiak járatokat kezdtek ásni, azzal a  saját a gondolattal, hogy beugranak a perzsákhoz, mint a Trojai Faló esete , A baj számukra az volt, hogy a perzsák meghallották, és csapdát állítottak, kémiai vegyszeres csapdát. Amint a római katonák megérkeztek találkoztak égő kénnel és bitumennel amiből a sav a tüdőbe került, és így haltak meg.

18. Rosetta kő

 

rosetta.png

 

1799-ben fedezte fel egy francia katona az egyiptomi homok szitálása közben, a Rosetta kő volt a régészek számára a segítség , legnagyobb felfedezés a dátum és a hieroglifák első megértéseben. A kő segítségével nagyon sok fennmaradt írást le tudtak fordítani, megérteni ez által az üznetet.  A kő valójában csak egy töredék egy nagyobb kőből, amely tartalmazza a rendeletet,  készítette  meg Ptolemaiosz V Kr.e. 200 környékén a rendeletet írt 3 nyelven - az egyiptomi hieroglifák, démotikus script, és az ógörög.

17. Diquis gömbök 

 

ko_gombok.jpg

 

Úgy ismert, mint a kő gömbök Costa Rica-n, a tudósok úgy vélik, ezek a majdnem tökéletes gömböket, faragták körül az ezredfordulókor. Bár sok még a spekuláció, hogy mire lehetett használni, senki sem teljesen biztos.

16. A Grauballei férfi 

 

 a_grauballei_ferfi.png

 Ez nem egy furcsa esemény a mumifikálódott szervek találhatók pl a  lápokban, de ez a test, mai nevén a Grauballei férfi, egy kicsit különleges. Nem csak a test meglepően jól megőrzött hanem az ő haja is és a körmök is még épek, lehetőség van  rekonstruálni a halálát a található információk által,  Ítélve van egy nagy seb, fültől fülig  úgy tűnik, ő is feláldozták, valószínűleg arra törekedtek, hogy jobb legyen a termés, áldozat lehetett

15. Sivatagi Papírsárkányok 

 

papirsarkanyok.jpg

 

 A 20. század fordulóján fedezte fel egy pilóta ,  egy sor alacsony kőfalat a Negev sivatagban Izraelben volt zavarba voltak a túdosok évek óta . A falak elérhették akár a 40 mérföld hosszat is  néhány helyen, és voltak becenevej "sárkányok" eredményeként a megjelenésük a levegőből, pont arra hasonlít,  Az utóbbi időben azonban azt állapították meg, hogy a falak ténylegesen használták a vadászok

14. Ősi Trója

 

osi_troja.jpg

Trója egy jól ismert város, mind a történelemben és a legendában (valamint régészetileg is ), északnyugat-anatóliai, a mai Törökország van volt megtalálható. 1865-ben, egy angol régész, Frank Calvert feltárt árkok olyan területen vásárolt egy helyi gazda a Hisarlık, és 1868-ban, Heinrich Schliemann, egy gazdag német üzletember és régész is kezdett ásatásokat a térségben, miután egy véletlen találkozót Calvert Çanakkale és mit találtak már általánosan megállapodás született, hogy ezt az ősi várost.

Szerző: Paranormál Csanád  2015.03.08. 07:05 komment

Címkék: Vámpírok Rosetta A Baba ártalmatlanítása velencei Vámpírok Aztékok áldozatok Azték áldozatok Terra Cotta hadsereg Terra Cotta Qin Shi Huang Man E Gaston Masparo kémiai háboru Diquis gömbök Rosetta kő

A bejegyzés trackback címe:

https://paranormal-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr677249985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása