1992-ben a IEASM, együttműködve az egyiptomi Régiségek Legfelsőbb Tanácsának, elkezdett egy kutatási projektet, hogy meghatározzák a régi helyen és topográfiai az éppen elsüllyedt ókori zóna keleti kikötő Alexandria (Portus Magnus), és a mai Aboukir Bay. A felfedezés az oldalak ezeken a helyeken vezetett ásatások, hogy még folyamatban vannak, és amely minden évben napvilágra eredmények nagy jelentőséggel bír.
Mi okozta az elsüllyedés az oldalak?
Kutatások kimutatták, hogy a helyszínek (Alexandria Portus Magnus és a városok Thonis-Heracleion és Canopust Aboukir Bay) merült fel geológiai és katasztrofális jelenségek között, különböző időszakokban. Most már világos, hogy a lassú tétel süllyedés a talaj érintett ez a része a dél-keleti medencéjében a Földközi-tengeren. A tengerszint emelkedését - már megfigyelhető az ókorban - jelentősen hozzájárult a víz alá a földet. Az együttműködés a Smithsonian Institution of Washington és a Stanford Egyetem, a IEASM tett geológiai megfigyelések, amelyek nyomán ezek a jelenségek a fény felfedezése szeizmikus hatások a mögöttes geológia.

A geo- archeológiai elemzését a helyszínek is kimutatta jelek jellemző cseppfolyósításával a talaj néhány helyen, elsősorban Aboukir Bay. Ezek a helyi jelenségek által kiváltott hatása nagy nyomást gyakorolt a talaj magas agyag és víztartalom. A nyomás nagy épületek, kombinálva a túl sok súly miatt szokatlanul nagy árvíz vagy a szökőár, drámaian tömöríti a talajt és a hatályos vezetik el a vizet tartalmazott a szerkezet az agyag. Az agyag gyorsan veszít kötet, amely megteremti a hirtelen süllyedés. Egy földrengés is okozhat ilyen jelenséget (ősi szövegek beszélve eltűnése városok itt, mind a két földrengésfészkek és szökőárak). Ezek a tényezők, történjen együtt, vagy önállóan is okozhatta jelentős pusztítás és magyarázza az elsüllyedés a Portus Magnus, Thonis-Heracleion és Canopus.

A második felében a 8. században sok a fenséges és világi épületei a Portus Magnus eltűnt alatta a víz a Földközi-tengeren. Canopus, a város, amely egykor híres szentély és a fényűző életmód lakóinak, elsüllyedt egy időben, mint ahogy a város Thonis-Heracleion, mintegy 3 km-re keletre. Itt szerint keresztény író, romjai között egy hatalmas ősi templom a kolostor létezett, amelyek megfeleltek ugyanazon könnyező sorsra jut, mint a többi város a Canopic partján. Ennek során a víz alatti feltárások sem anyagot, miután a késő 8. században találták.

Szerző: Paranormál Csanád  2015.03.04. 20:02 komment

Címkék: Elsüllyedt CIVILIZÁCIÓK CIVILIZÁCIÓK

A bejegyzés trackback címe:

https://paranormal-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr917241425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása